Werknemers die meebeslissen over hun werkplek en manier van werken zijn over het algemeen door de betrokkenheid positief en tevreden ingesteld.


De meest belangrijke onderzoeken over werkomgevingen zijn wereldwijd uitgevoerd. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 12.480 kenniswerkers en over totaal 17 landen. Uit onderzoeken komen uiteraard ook conclusies. Ipos is het onderzoekbureau die dit onderzoek heeft uitgevoerd en laten aan de hand van gegevens zien dat er slechts 1/3e deel van de werknemers betrokken is bij de beslissingen die worden genomen binnen zijn of haar werkorganisatie.


Uit het onderzoek hebben we de 5 belangrijkste conclusies uitgewerkt.


Tevredenheid over de werkomgeving behalen door medewerkersbetrokkenheid
- Uit onderzoek is gebleken dat de werknemers die tevreden zijn over hun werkplek vaak zelf ook hebben meegedacht en/of gesproken over de inrichting van hun werkplek en manier van werken, of terwijl betrokken zijn geweest. We praten hier helaas maar over 13 procent van de onderzochte kenniswerkers. Voor vele organisaties zal dit dus een groot leerpunt zijn. Als we het hebben over de kenniswerkers die ontevreden zijn over hun werkplek loopt dit op tot 11 procent, waarbij ook amper betrokkenheid is getoond.


Vaste technologie wordt tot op heden nog steeds twee keer zoveel gebruikt als mobiele technologie.
- Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon, en wordt er voor persoonlijk gebruik wereldwijd veel gebruik van gemaakt. Toch blijkt er uit deze studie dat er twee keer zo vaak met ‘fixed technology’ wordt gewerkt binnen organisaties. Tot verbazing gebruikt nog 86 procent van de kenniswerkers wereldwijd een vaste telefoon lijn en ook komt er een percentage van 80 procent uit voor desktopcomputers. De percentages voor flexibele apparaten liggen daar in tegen een stuk lager: laptops (39%), mobiele telefoons (40%) en tablets (13%).


Blijven traditionele werkvormen bestaan
- Open ruimtes in combinatie met privékantoren zijn de meest voorkomende kantoren over de hele wereld. ¾ e deel van de werkende werkt in een gedeeld privékantoor of individueel. Wel is er een ander groot verschil binnen de landen. Zo is Nederland het meest progressieve land, wat bestaat uit volledig open kantoorplekken en uiteraard de welbekende flexwerkplekken.

Betrokkenheid van culturele context
- Medewerkers binnen een bedrijf zijn afkomstig uit opkomende economieën. Mensen hebben hierbij andere verwachtingen over hun werkomgeving dan in Westerse landen. Fransen, Belgen en Spanjaarden tonen de minste betrokkenheid als werkenden. Daarin tegen zijn landen als India en Mexico juist het meest betrokken en tevreden. Het onderzoek geeft aan dat de cultuur en het land een rol spelen bij de verwachtingen, tevredenheid en betrokkenheid van een werkplek.

Steelcase wil aan de hand van dit onderzoek laten zien dat de medewerkersbetrokkenheid strategisch te verbeteren is en welke veranderingen de meeste resultaten behalen.
De werkplek is één van de factoren waar open naar moet worden gekeken. Voor organisaties is het van belang om open te staan voor de medewerker betrokkenheid.
Cogdon stelt, dat zeggenschap over de plek waar je werkt het belangrijkste is. Doordat medewerkers betrokken raken bij inspraak over hun werkplek kunnen ze er zelf voor kiezen hoe en waar ze willen werken. Uit onderzoek blijkt ook dat werknemers door de flexibiliteit meer positieve werkresultaten opleveren.