• GROTE SHOWROOM VAN 1000M2
  • VRAGEN? 078-617 65 30
  • LEVERING DOOR HEEL NEDERLAND

Ergonomische Bureaustoelen kopen voor kantoor

Ergonomische bureaustoelen worden overal aangeboden, maar wat maakt een bureaustoel  een gereedschap, waarin passing, ergonomie, levensduur en prijs in balans zijn? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bureaustoel? Zijn de bekende normeringen verplicht, of een advies? Is passing (NEN-normen) hetzelfde als ergonomie? is een NPR bureaustoel automatisch ergonomisch? Waarom kent elke fabrikant een breed aanbod aan bureaustoelen? Wat is het technische verschil tussen bureaustoelen van €300,- en €950,-? Wat is het verschil tussen progressieve en lineaire tegendruk?

Ergonomie is de taal die wij praten en zijn dé keuze voor het begeleiden van uw inkooptraject. In combinatie met onze ijzersterke merken, bieden wij de allerbeste oplossing, voor de beste prijs.

 

 

 


Dus waar beginnen we?

#1

 

Als projectinrichter realiseren wij optimale werkplekken voor beeldschermwerk door een gezonde balans te creëren tussen kwaliteit, ergonomie, passing en prijs. Praktijkrichtlijnen en wetgeving vormen uiteraard de basis en werken conform:

 

  • NEN 1824
  • NPR 1813
  • NEN-EN-ISO 9241-5

 

Deze praktische handvaten geven houvast in een zeer breed (en troebel) aanbod kantoormeubilair. Wij werken dan ook uitsluitend met gerenommeerde merken in de branche. 

 

#2

 

Het tweede uitgangspunt is de klant. Elk bedrijf is anders ingericht, maar in de basis gelijk. Investeringen moeten rendement opleveren in welke vorm dan ook. Dit ideale rendement kan behaald worden door goed te kijken naar de arbeidsomstandigheden per afdeling. Onze klanten zien vaak een waas van aanbod in bureaustoelen, maar wij zien een grote selectiematrix. Elk merk kent een bepaald aanbod bureaustoelen, en elk model is met een specifiek doel ontworpen. Het is aan ons de taak om de meeste waarde en dus ook rendement uit uw investering te halen. Onze expertise is het selecteren van het beste product binnen elke categorie.

 

Uit het eerste gesprek kunnen wij aanvoelen hoe de arbeidsomstandigheden zijn op uw kantoor en houden rekening met; arbeidsuren, antropometrie, bureauwerk, type werkplek, formaliteit en secundaire werkplek inrichting (zoals elektrische werkplek, vast, of H.I.S.). 


 

 

 

ergonomie & bureaustoelen

 

Een bureaustoel moet ''ergonomisch'' zijn, omdat je dan de kans verkleint op chronische aandoeningen. Maar wat is ergonomisch? Is een stoel van €1000,- ergonomisch beter dan een stoel van €300,-?

 

Ja en nee... Ergonomie op de werkvloer, en dan richten wij ons nu op beeldscherm werk, bepaald de mate waarin we kunnen voorkomen dat er chronische aandoeningen ontstaan. Chronische aandoeningen ontstaan door langdurig een eenzelfde positie aan te nemen.

De arbeidsomstandighedenwet geeft richtlijnen aan bedrijven om te voorkomen dat medewerkers in rare posities werken. Daartoe zijn een reeks richtlijnen opgezet om te voorkomen dat mensen, bij wijze, op hun knieën moeten werken voor beeldschermwerk.

 

NEN 1824 | NEN-EN 527-1 | NEN-EN 527-2 | NEN-EN-527-3|NEN-EN 1335-1 | NEN-EN 1335-2 | NEN-EN 16139 | NEN-EN-ISO 9241-5 | DIN 4556

 

Zijn richtlijnen die Europa breed worden gebruikt. In deze richtlijnen worden eisen gesteld aan maatvoering, duurzaamheid, sterkte, testmethoden, veiligheid en werkplek inrichting.

 

Hieruit volgt dus een basis indeling voor kantoorwerkers, productiemedewerkers ect. Als wij ons enkel richten op kantoormeubilair komen we uit op een combinatie van een bureautafel en bureaustoel waarbij deze ''instelbaar moeten zijn''. Een medewerker moet een gezonde houding aannemen, waarbij in de praktijk, de ''90 graden regels'' worden gebruikt. 

De maatvoeringen worden gebaseerd op antropometrische gegevens die beschikbaar zijn gesteld in de NTA 8500

 

Ergonomie waarover vaak wordt gesproken op de werkvloer, is dus het passend maken van een bureaustoel. Een bureaustoel moet ''instelbaar zijn''. Een kantoorstoel moet dan ook minimaal voldoen NEN 1335 1-3. Dit is Europa breed de richtlijn die gebruikt wordt voor de maatvoering en veiligheid van bureaustoelen. 

 

Dus een stoel van €300,- is ergonomisch?

 

Ja, als deze stoel NEN-1335 is goedgekeurd. Het is het basis recht van personeel om een stoel te hebben die conform de NEN 1335 is ontworpen. Als er sprake is van een chronische lichaamsklachten met een beeldschermwerk van oorsprong, heeft een medewerker recht een NEN 1335 goedgekeurde bureaustoel.

 

Is het daarmee opgelost? 

Nee, want statisch zitten is slecht voor je.