Een goede bureaustoel is een must voor ieder kantoor, want een goede werkhouding voorkomt klachten aan de rug, nek, armen en de benen. Maar ben je op zoek naar een goede bureaustoel, dan komt er veel op je af. Het aanbod is gigantisch, de prijzen verschillen enorm en je hoort termen waarvan je het bestaan niet kende. Omdat iedereen anders is, adviseren wij altijd verschillende bureaustoelen te testen. Maar waar moet je op letten bij het selecteren en testen van bureaustoelen?


1. De gebruiker
Allereerst is het belangrijk om scherp te stellen hoeveel uur per dag de stoel wordt gebruikt. Welke eisen stelt deze aan de stoel? Is de gebruiker gemiddeld van postuur of is er een groter bereik nodig bij de instellingen? Heeft de gebruiker specifieke klachten?


2. Ergonomie:
Een goede bureaustoel geeft die op alle belangrijke onderdelen een goede ondersteuning. Deze onderdelen zijn eigenlijk ook de punten waar men klachten kan krijgen. Een goede bureaustoel is helemaal aan te passen naar de gebruiker met minimaal de volgende instellingen: zithoogte instelling, verstelbare armleggers, verstelbare zit diepte, verstelbare lendensteun en een rugleuning met gewichtsinstelling voor de juiste tegendruk. In de regel komt dit neer op het plaatsen van de armen, benen en rug in een hoek van 90 graden. Benieuwd hoe dit precies moet? Klik hier!


3. Techniek:
Veel zitten is niet gezond, dit heeft vooral te maken met het ontbreken van beweging tijdens het zitten. Een goede bureaustoel biedt te mogelijk tot ‘dynamisch zitten’. Dit houdt in dat je bureaustoel beweging stimuleert, terwijl je zit. Bewegend zitten waarbij je goede ondersteuning blijft houden kan bijvoorbeeld door een synchroon techniek of een body-float techniek. Wil je het verschil tussen deze technieken, kan je alleen maar ervaren door de bureaustoelen te testen. Vraag een proefplaatsing aan!


4. Materialisatie:
Naast de techniek is een goede materialisatie van de bureaustoel belangrijk. Hierbij zijn vooral de materialen van de zitting en rug essentieel. De zitting is bij voorkeur van vormvaste koud schuim zodat deze de rug en benen goed ondersteunt. Wij adviseren meestal een mesh-rug ( netbespanning) omdat deze zich vormt naar de rug en zo goede ondersteuning biedt. Daarnaast ventileert dit beter, net als een stoffering op basis van wol. Bij voorkeur heeft de armlegger een zacht opdek zoals PUR.


5. Prijs
Iedereen begrijpt dat er een verschil zit tussen een bureaustoel van 25 euro en 1200 euro, maar waar zit het verschil in? Uiteraard is de prijs-kwaliteit verhouding goed zijn. Wij kunnen door onze jarenlange ervaring wel stellen dat een kwaliteitsproduct niet te koop is voor minder dan € 300,-.


Wilt u advies bij het selecteren van geschikte bureaustoelen of een aantal bureaustoelen testen in de showroom of bij u op kantoor? Onze experts plaatsen gratis een aantal proefmodellen en geven ergonomisch advies zodat de gehele werkplek ergonomisch is.