Corona Update Wij zijn geopend zoals u van ons gewend bent | Bekijk hier de maatregelen die wij nemen | Bekijk onze oplossing voor kantoor hier.
  • GROTE SHOWROOM VAN 1000M2
  • VRAGEN? 078-617 65 30
  • LEVERING DOOR HEEL NEDERLAND

Thuiswerkplek Inrichten

Sinds de Covid-19 uitbraak is het thuiswerken in een stroomversnelling geraakt en thuiswerkers merken sindsdien hoe waardevol een professionele en ergonomische thuiswerkplek is... Zeker wanneer er meerdere dagen vanuit huis wordt gewerkt.

Maar hoe richt je een thuiswerkplek goed in?

 

In 7 stappen leggen wij u graag uit waar een goed ingerichte en ergonomische thuiswerkplek aan voldoet.

Heeft u vragen of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ons team van ergonomie experts en interieurontwerpers adviseren u graag bij het inrichten van uw thuiswerkplek.


Stap 1: Een ergonomische bureaustoel

Het toppunt van ergonomie, bureaustoel 64 van Giroflex

Een goed ingerichte thuiswerkplek begint bij een goede bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel voorkomt dat u statisch zit, wat rug,- en andere gezondheidsklachten veroorzaakt. Vrijwel al onze bureaustoelen zijn uitgevoerd met een progressieve of lineaire tegendruk waardoor u ook tijdens het zitten in beweging blijft. Daarnaast geeft een ergonomische bureaustoel u goede ondersteuning en zorgt dat u in een correcte houding blijft zitten.

Voor het beste advies nodigen wij u graag uit in onze 1000 m2 showroom waar u allerlei modellen kunt uitproberen en wij de verschillen tussen uitvoeringen en fabrikanten kunnen toelichten. Ook bij specifieke klachten of een buiten gemiddelde lichaamsbouw kunnen onze ergonomie experts u goed adviseren.

En met alle mogelijkheden qua kleuren en stoffen kunnen we van uw thuiswerkplek bureaustoel een echte eye-catcher in uw interieur maken!

 

 

Ergonomische bureaustoelen thuiswerkplek


Stap 2: Een hoogte instelbaar bureau

Eenvoudig hoogte instelbaar bureau voor thuiskantoor

Regelmatig horen wij dat mensen werken aan de keukentafel. Wanneer deze niet op de goede hoogte staat wordt een slechte werkhouding aangenomen die op lange termijn (pijn)klachten kan geven, met name voor de nek. Wanneer u meerdere uren per dag werkt adviseren wij altijd een thuis kantoor in te richten met een hoogte instelbaar bureau. 

Een hoogte instelbaar thuiswerkplek bureau is er in twee uitvoeringen, een zit-zit bureau of een zit-sta bureau. Bij stap 3 vertellen we meer over een zit-sta bureau. Een zit-zit bureau kan ingesteld worden op diverse zithoogtes meestal tussen de 68-86 cm en kan in vrijwel elke afmeting en opstelling gemaakt worden. Afhankelijk van het model kunnen de bureaus heel eenvoudig ( met een drukknop of slinger) of met een inbussleutel op de juiste hoogte ingesteld worden.

Een voordeel van een hoogte instelling door middel van drukknop of slinger is dat ook ook andere gezinsleden het bureau eenvoudig en snel op de goede hoogte kunnen zetten en zo ook ergonomisch kunnen werken aan het bureau.

En met de vele bladkleuren en framekleuren kunnen kunnen wij de thuiswerkplek helemaal laten passen bij de rest van uw inrichting!

 

 

Assortiment hoogte instelbare bureaus


Stap 3: Dynamisch werken

Zit-sta bureau Crew

Een goede werkplek biedt een variatie aan werkhoudingen zodat men tijdens het werk in beweging blijft. Een goed ingerichte thuiswerkplek is dan ook voorzien van een zit-sta bureau om dynamisch te kunnen werken, ofwel om zittend en staand thuiswerken af te kunnen wisselen.

Regelmatig staand werken is goed voor de gezondheid, want het vermindert de kans op hart en vaatziekten, obesitas en pijnklachten. Maar dat zijn niet de enige voordelen! Ook kunt u zich door staand werken beter concentreren en werkt u effectiever.

Een eenvoudig voorbeeld is dat men vaak gaat lopen bij een belangrijk telefoongesprek. Door te bewegen, gaat de hartslag omhoog, verbeterd de bloedsomloop en bereikt meer zuurstof de hersenen... Ook kunt u het werken af en toe afwisselen met een ergonomische kruk zoals de Up, waarmee je ook tijdens het zitten de core traint.

  

 

Assortiment zit-sta bureaus


Stap 4: Orde scheppen

Opbergruimte rondom de werkplek.

 

Niets zo vervelend als rommel om je heen tijdens het werken! Bij het inrichten van de thuiswerkplek is opbergruimte dan ook een belangrijk punt van aandacht.

Orde scheppen creëer je met een ladeblok voor klein materiaal of een aanbouwkastje naast je bureau. Een aanbouwkastje is erg efficient omdat het meteen als verlenging van je werkblad dient waar je bijvoorbeeld je printer op kan plaatsen. Haaks op of in het verlengde van de werkplek, als ladekast of roldeurkast... de mogelijkheden zijn oneindig. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies voor de best passende oplossing.

Meer opbergruimte nodig? Dan kan een dressoir, kastenwand of ruimteverdeler de oplossing bieden.

 

Assortiment ladeblokken 

Kastenwanden en ruimteverdelers

In krappe ruimtes of in gecombineerde woon- en werkruimten kan helpen dressoirs en rekken als ruimteverdelers om het werk en het leven visueel en functioneel te scheiden. Tegelijkertijd creëren ze opslagruimte voor uw documenten.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen en passen zich perfect aan aan de grootte van de ruimte en de inrichting. Naast ruimteverdelers heeft Shiraz ook veel soorten kastsystemen in het assortiment.

Metaal of hout, in verschillende kleuren en in vele houtdecoren zodat ook de opbergers passen bij de rest van uw inrichting.

 

 

Assortiment archiefkasten

 


Stap 5: Een goed verlichte werkplek

Voor een fijne belichting dient het bureau haaks op het raam te staan

Voldoende licht is belangrijk bij het inrichten van de thuiswerkplek, een onderbelichte werkplek kan hoofdpijn en vermoeidheidsklachten geven. 

Omdat onze woningen niet zijn voorzien van systeemplafonds met voldoende licht volgens de Arbo ( en gelukkig maar) is het des te belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Plaats uw werkplek vlakbij het raam voor daglicht en voldoende diepte. Door het bureau haaks op het raam te situeren voorkomt u schittering op het scherm.

Is uw ruimte nog niet goed belicht? Dan is een bureaulamp boven uw bureaublad aan te bevelen, bijvoorbeeld lamp Stick

 


Stap 6: Een veilige en efficiënte werkplek

inbouw stopcontact thuiswerkplek

Techniek is nodig om goed te kunnen werken. Allerlei apparaten zoals de monitor, printer en beelschermen werken nou eenmaal op elektriciteit. Maar een wirwar van kabels kan leiden tot struikelgevaar en slecht georganiseerde techniek kan gevaarlijk zijn, zeker wanneer er kinderen in huis rond lopen!

Onze kabelgoten, doorvoeren, CPU houders en kabelslangen zijn goede oplossingen voor een veilige en functionele werkplek!

 

Een elektrapunt in je bureaublad voor het opladen van je telefoon of laptop is geen overbodige luxe. Het is efficient en veilig en kan volledig naar wens worden samengesteld met 230V, CAT en USB (charger). 

Elektrificatieunits zijn er in diverse uitvoeringen. Als een enkel inbouw punt, een opbouw unit of een inbouwunit. Bekijk alle elektrificatie units en kabelmanagement oplossingen door te klikken op onderstaande link.

 

 

Assortiment kabelmanagement en elektrificatie

Stap 7: Een monitorarm

monitorarm thuiswerkplek

Met een monitorarm maak je de thuiswerkplek helemaal af. Een monitorarm zorgt ervoor dat de monitor op de goede hoogte ingesteld kan worden zodat er geen nekklachten ontstaan. Wij hebben vele modellen in ons assortiment, voor 1 of meerdere schermen, met of zonder extra drager van de laptop. Neem contact met ons op voor de beste oplossing voor uw thuiswerkplek... Wij adviseren u graag!

 

 

Assortiment monitorarmen