Corona Update Wij zijn geopend zoals u van ons gewend bent | Bekijk hier de maatregelen die wij nemen | Bekijk onze oplossing voor kantoor hier.
  • GROTE SHOWROOM VAN 1000M2
  • VRAGEN? 078-617 65 30
  • LEVERING DOOR HEEL NEDERLAND

Ons stappenplan voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek

Sinds de Covid-19 uitbraak is het thuiswerken in een stroomversnelling geraakt en thuiswerkers merken sindsdien hoe waardevol een professionele en ergonomische thuiswerkplek is... Zeker wanneer er meerdere dagen vanuit huis wordt gewerkt.

Maar hoe richt je een thuiswerkplek goed in?

In 7 stappen leggen wij u graag uit waar een goed ingerichte en ergonomische thuiswerkplek aan voldoet.

Heeft u vragen of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ons team van ergonomie experts en interieurontwerpers adviseren u graag bij het inrichten van uw thuiswerkplek.

Een ergonomische thuiswerkplek in 7 stappen!

Stap 1: Een ergonomische bureaustoel

De eerste bureaustoel met volautomatische stoelinstelling: de Interstuhl Pure

Een goed ingerichte thuiswerkplek begint bij een goede bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel voorkomt dat u statisch zit, wat rug,- en andere gezondheidsklachten veroorzaakt. Vrijwel al onze bureaustoelen zijn uitgevoerd met een progressieve of lineaire tegendruk waardoor u ook tijdens het zitten in beweging blijft. Daarnaast geeft een ergonomische bureaustoel u goede ondersteuning en zorgt dat u in een correcte houding blijft zitten.

En met alle mogelijkheden qua kleuren en stoffen kunnen we van uw thuiswerkplek bureaustoel een echte eye-catcher in uw interieur maken!
Ergonomische bureaustoelen


Stap 2: een hoogte instelbaar bureau

Eenvoudig hoogte instelbaar bureau voor thuiswerkplekken

Regelmatig horen wij dat mensen werken aan de keukentafel. Wanneer deze niet op de goede hoogte staat wordt een slechte werkhouding aangenomen die op lange termijn (pijn)klachten kan geven, met name voor de nek. Wanneer u meerdere uren per dag werkt adviseren wij altijd een thuis kantoor in te richten met een hoogte instelbaar bureau. 

Een zit-zit bureau kan ingesteld worden op diverse zithoogtes meestal tussen de 68-86 cm. Afhankelijk van het model kunnen de bureaus heel eenvoudig ( met een drukknop of slinger) of met een inbussleutel op de juiste hoogte ingesteld worden.
Hoogte instelbare bureaus


Stap 3: Dynamisch werken

Elektrisch zit-sta bureau Crew met ergonomische zitoplossing Interstuhl Up

Een goede werkplek biedt een variatie aan werkhoudingen zodat men tijdens het werk in beweging blijft. Een goed ingerichte thuiswerkplek is dan ook voorzien van een zit-sta bureau om dynamisch te kunnen werken, ofwel om zittend en staand thuiswerken af te wisselen.

Regelmatig staand werken is goed voor de gezondheid, want het vermindert de kans op hart en vaatziekten, obesitas en pijnklachten. U kunt zich door staand werken beter concentreren en werkt u effectiever. Ook kunt u het werken afwisselen met een ergonomische kruk waarmee u tijdens het zitten de core traint.

Zit-sta bureaus


Stap 4: Orde scheppen

Een zit-sta werkplek met dockingkast voor extra opbergruimte

Opbergruimte rondom de werkplek


Niets zo vervelend als rommel om je heen tijdens het werken! Bij het inrichten van de thuiswerkplek is opbergruimte dan ook een belangrijk punt van aandacht.

Orde scheppen creëer je met een ladeblok of een aanbouwkastje naast je bureau. Een aanbouwkastje is erg efficiënt omdat het meteen als verlenging van je werkblad dient waar je bijvoorbeeld je printer op kan plaatsen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies voor de best passende oplossing.
Meer opbergruimte nodig? Dan kan een dressoir, kastenwand of ruimteverdeler de oplossing bieden.

Assortiment ladeblokken

Kastenwanden en ruimteverdelers

In krappe ruimtes of in gecombineerde woon- en werkruimten kan helpen dressoirs en rekken als ruimteverdelers om het werk en het leven visueel en functioneel te scheiden. Tegelijkertijd creëren ze opslagruimte voor uw documenten.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen en passen zich perfect aan aan de grootte van de ruimte en de inrichting. Naast ruimteverdelers heeft Shiraz ook veel soorten kastsystemen in het assortiment.


Assortiment archiefkasten

 

Open archiefkast P4

Stap 5: Een goed verlichte werkplek

Voor een fijne belichting dient het bureau haaks op het raam te staan

Voldoende licht is belangrijk bij het inrichten van de thuiswerkplek, een onderbelichte werkplek kan hoofdpijn en vermoeidheidsklachten geven. 

Omdat onze woningen niet zijn voorzien van systeemplafonds met voldoende licht (en gelukkig maar) is het des te belangrijk om hier aandacht aan te besteden.
Plaats uw werkplek vlakbij het raam voor daglicht en voldoende diepte. Door het bureau haaks op het raam te situeren voorkomt u schittering op het scherm.

Is uw ruimte nog niet goed belicht? Dan bevelen wij een bureaulamp boven uw bureaublad aan.
Lampen 

 


Stap 6: Een veilige en efficiënte werkplek

Elektrificatie unit voor uw bladrand / Kabelslang voor het veilig begeleiden van kabels

Techniek is nodig om goed te kunnen werken. Allerlei apparaten zoals de monitor, printer en beeldschermen werken nou eenmaal op elektriciteit. Maar een wirwar van kabels kan leiden tot struikelgevaar en slecht georganiseerde techniek kan gevaarlijk zijn, zeker wanneer er kinderen in huis rond lopen! Onze kabelgoten, doorvoeren, CPU houders en kabelslangen zijn goede oplossingen voor een veilige en functionele werkplek!

Een elektrapunt voor het opladen van je telefoon of laptop is geen overbodige luxe. Het is efficiënt en veilig en kan volledig naar wens worden samengesteld met 230V, CAT en USB (charger).

Kabelbeheer en elektrificatie


Stap 7: Een monitorarm

Flexibele monitorarm voor thuiswerplekken

Met een monitorarm maak je de thuiswerkplek helemaal af. Een monitorarm zorgt ervoor dat de monitor op de goede hoogte ingesteld kan worden zodat er geen nekklachten ontstaan.

Wij hebben vele modellen in ons assortiment, voor 1 of meerdere schermen, met of zonder extra drager van de laptop. Neem contact met ons op voor de beste oplossing voor uw thuiswerkplek... Wij adviseren u graag!

 

 

Monitorarmen