Het samenwerken in een team gaat lang niet altijd soepel. Er heerst spanning of een onaardige sfeer. Vaak wordt er een coach ingeschakeld om het team weer als een sterk team te laten functioneren. Mis je ook de stimulans op de werkvloer? Hier volgen een paar tips die jouw team al een eind op weg kunnen helpen!

 


1. Betrek alle medewerkers
Niemand wil mensen in zijn team die er met de pet naar gooien. Daarom is het in een team belangrijk dat iedereen ertoe doet en betrokken is bij het werk. Begroet je collega’s en sluit niemand buiten, laat merken dat je je collega’s waardeert. Feedback geven, kunnen lachen met collega’s, goede communicatie en collegiaal zijn naar elkaar is essentieel voor het goede teamwork. Deel je emoties met elkaar, weet wat er speelt bij je collega’s. Zo voorkom je dat bepaalde opgekropte emoties opeens overslaan als spanning op andere teamleden.

 


2. Een dagelijkse dosis humor
Op de werkvloer hoef je niet altijd serieus te blijven, kunnen lachen met al je collega’s versterkt de band met elkaar. Het breekt de spanning op de werkvloer en dat is vaker nodig dan men denkt. Bovendien is lachen ook zeer goed voor onze gezondheid: het vermindert stress, het verlaagt de bloeddruk en het immuunsysteem versterkt er door. Bij het lachen komen er namelijk plezierige stofjes vrij in het lichaam: dopamine en endorfine!
Je collega’s gaan daardoor ook met veel meer zin naar hun werk. Mensen zijn sneller geneigd een helpende hand naar collega’s uit te steken wanneer ze regelmatig met elkaar kunnen lachen. Het versterkt de teamgeest en maakt de communicatie een stuk gemakkelijker. Gebruik humor met mate en weet wanneer je een grapje wel of niet kan maken.

 


3. Zet feedback op de agenda!
Binnen de samenwerking van teams is het cruciaal dat er goed feedback wordt gegeven. Maak het niet persoonlijk, richt de feedback altijd op het werk wat de ontvanger heeft geleverd. Geef de feedback niet op het moment dat er sprake is van een emotionele toestand want anders zou de feedback alleen gegeven worden met betrekking op de emoties en heeft de feedback geen positief effect.
Vergeet niet aandacht te besteden aan de behaalde resultaten en positieve feedback. Een succesvol team focust zich op het behalen van gezamenlijke doelen en resultaten. Positieve feedback zorgt voor stimulans voor het behalen van de toekomstige resultaten.

 

 


4. Conflictvaardigheid
Op de werkvloer ontstaan altijd wel conflicten. Durf ze aan te pakken en ga conflicten vooral niet uit de weg. Als een conflict namelijk niet opgelost wordt dan blijft er hoogstwaarschijnlijk een broeierige sfeer achter. Conflicten lopen vaak uit de hand doordat er een meningsverschil is en vaak krijgt het conflict een persoonlijke wending. Zorg er dus voor dat een conflict zakelijk blijft.
Ook de humor helpt bij de conflictvaardigheid. Humor zorgt voor het tot rust brengen van de sfeer na een conflict. Het wil niet zeggen dat humor een conflict oplost , maar komt wel van toepassing als het conflict ís opgelost. Het brengt de positieve energie in alle werknemers weer naar boven!

 


5. (Werk)Dagje eropuit? Teambuilding!
Teambuilding is gebaseerd op het doen van een reeks groepsactiviteiten waarbij onderling samengewerkt moet worden en moet zorgen voor sociale binding, het vertrouwen en om efficiëntie te creëren binnen een groep werknemers. De opdrachten zijn gericht op communicatie en het geven van feedback. Opdrachten waarbij problemen moeten worden opgelost en waar goede planning en onderling vertrouwen zeer van belang is. Er samen met de werknemers er een dagje op uit gaan om te werken aan de teambuilding is bovendien ook weer wat anders dan een dagje op kantoor werken! Veel bedrijven investeren ook om na werktijd met collega’s te gaan sporten of borrels te doen. Dit kan ook voor dezelfde effecten zorgen als teambuilding, bedrijven die hierin investeren zijn vaak ook winstgevender. Kies voor duurzaam, ook voor je werknemers!

 


Wees helder naar elkaar en voorkom daarmee miscommunicatie en conflicten. Plezier op de werkvloer is gezond en belangrijk. Maar overdrijf niet want dan zal je jezelf alleen maar benadelen. Een succesvol team moet altijd groeien en bewust blijven werken aan de belangrijke punten wat betreft samenwerking en communicatie.

 


Geschreven door Juliëtte Rosbergen