Met het verdwijnen van de cellenstructuur in kantoren kampen veel bedrijven met een slechte akoestiek...
door het vervallen van de wanden is er namelijk ook een geluidsbarrière verdwenen.
Een groot deel van deze geluidsoverlast is eenvoudig te verhelpen door de juiste elementen in de ruimte te plaatsen.

Hoe u de akoestiek aanzienlijk verbeterd leest u hier!

 

Steeds meer bedrijven werken in een één open ruimte, de zogenaamde kantoortuin, waardoor de hiërarchie tussen de collega’s verminderd, maar vooral de communicatie tussen de medewerkers vergemakkelijkt wordt. Dit kan ook betekenen dat er meerdere afdelingen bij elkaar in dezelfde ruimte werken en er meerdere activiteiten in een ruimte plaatsvinden. Achtergrondgeluiden en lawaai kunnen de werksfeer en vooral concentratievermogen negatief beïnvloeden, waardoor de prestaties en productiviteit afnemen.

Kampt u met geluidsoverlast of een slechte akoestiek op kantoor? Met deze oplossingen is geluidsoverlast op kantoor verleden tijd!

 

Akoestische panelen
Het plaatsen van akoestische panelen is de eenvoudigste manier om snel en functioneel de akoestiek te verbeteren. Dit kunnen geperforeerde, samengeperste of gewatteerde elementen zijn, in de vorm van horizontale en verticale plafondpanelen en wandpanelen.
De panelen kunnen heel basic uitgevoerd zijn, gelakt worden in vrolijke kleuren, maar ook echt een eyecatcher zijn. Denk hierbij aan panelen in bijzondere vormen of wandpanelen met fotoprint.

 

Akoestische scheidingspanelen.
Om de geluidsoverlast vooral lokaal te verminderen is zeer zinvol om akoestische scheidingswanden tussen de werkplekken in te plaatsen. Deze wanden kunnen tussen de zijkanten en kopse kanten van de werkplek geïnstalleerd worden , waardoor de werknemers naast minder geluidsoverlast, ook meer privacy ervaren.
Uiteraard verbeteren deze scheidingspanelen ook de overall akoestiek in de ruimte. Deze scheidingswanden kunnen in allerlei stoffen, kleuren en maten geleverd worden, waardoor ze de ruimte veel sfeervoller kunnen maken.

 

Akoestische meubels
Je ziet ze steeds vaker: meubilair dat zo ontworpen is dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook de akoestiek sterk verbeteren. Denk hierbij aan akoestische kasten, akoestische banken met extra hoge leuningen, akoestische fauteuils en booths voor belmomenten, plantenbakken, brochure houders etc. Naast dat deze meubels functioneel zijn, zien ze er vaak ook ontzettend leuk uit, door hun mooie design en kleuren.

 

Vloer en wandafwerking.
Mochten bovenstaande akoestische elementen de akoestiek nog niet op gewenste niveau brengen is de afwerking van de ruimten de laatste troef. Door het plaatsen van vloerbedekking en een akoestisch systeemplafond zal de akoestiek aanzienlijk verbeteren, echter zal dit een flinke ingreep zijn.

 

Het is van belang om een akoestisch expert de situatie te laten analyseren en hiervoor een plan uit te brengen. Bij al deze akoestische oplossingen kan Shiraz u van dienst zijn. Ondervindt u geluidsoverlast in uw kantoor en wilt u vrijblijvend advies? Wij helpen u graag!

E: info@shiraz.nl

T: 078-617 65 30