Waarschijnlijk ben je al bekend met het aanhoudende debat over welk kantoorplan beter, efficiënter en productiever is. een open kantoor of alles in gescheiden hokken. Open kantoren stimuleren teamwork en en verbinden sociale interactie met de werknemers en werkomgeving, maar de meeste mensen zijn geen fan van al het lawaai, gebrek aan privacy en onvermogen om zich te concentreren in een open kantoorruimte.

 

Tegelijkertijd is het ook niet goed om veertig uur per week in een afgelegen hok te werken gescheiden van alle sociale interactie en basiscommunicatie. Iedereen heeft een unieke persoonlijkheid en werkstijl, maar deze kantoorindelingen hebben beide een aantal minpunten waar werknemers niet mee geconfronteerd willen worden.

Flexibele kantoorruimtes bieden de oplossing

Een flexibele kantoorruimte zorgt voor verschillende werkomgevingen die kunnen worden gewijzigd en opnieuw ingedeelt als dat nodig is. Zo kan een kantoor voorzien worden van een kantoor dat bij iedere persoonlijkheid, werkstijl en functie past. Als je eenmaal een werkomgeving hebt gemaakt waar iedereen tevreden over is, zal de productiviteit en efficiëntie en het welzijn van werknemers toe nemen.

 

Het is bewezen dat werknemers die in een flexruimte werken gelukkiger zijn. Daarbij zijn gelukkige werknemers tot wel 12% productiever. Uit een in 2017 gehouden enquête van The entrepreneurbleek dat meer dan 44% van de bedrijven al een soort flexibele kantooroplossing gebruikte en dit aantal zou naar verwachting toenemen tot 66% tegen 2020.

 

In het nieuwste onderzoek naar flexibel werken, was 71% van de gebruikers het erover eens dat hun werkruimte een positief effect heeft op de manier waarop zij met hun werk omgaan. Waarbij vier op de vijf hogere productiviteitsniveaus en betrokkenheid noemt. Grotere flexibiliteit, uitbreiding van professionele netwerken, verbeterde zakelijke kansen en hogere niveaus van productiviteit waren enkele van de belangrijkste redenen voor verhoogde tevredenheid op het werk.

Een flexibel kantoorontwerp is het beste van beide werelden.

In een flexibele kantoorruimte kun je in een stilteruimte of een afgescheiden kantoor je werk doen. En als je ver van de realiteit verwijdert bent, kun je over naar een lounge- of groepsruimte. Iedereen heeft een ruimte nodig waar je optimaal kan presteren.

 

Zo'n kantoorruimte krijgt steeds meer aandacht. Een kantoorindeling die iedereen kan waarderen. In plaats van alleen heen en weer te springen tussen de twee lay-outs, is het misschien tijd om iets anders te proberen. Een combinatie van de twee klinkt als de optimale oplossing. Dus als je op zoek bent naar een kantoorruimte in Amsterdam of Rotterdam, ga op zoek naar een flexibele kantoorruimte!