De voordelen van meer groen op kantoor hebben we al eerder voor je op een rijtje gezet, maar wil je echt all the way gaan kies dan voor een van de plantjes van Ogreen. De ‘Ogreen Clean Machines’ kunnen veel meer dan alleen maar mooi zijn, want de planten hebben naast hele goede looks ook extreem goede luchtzuiveringen eigenschappen in je kantoorinrichting ( of thuis).


De plantjes zetten Co2 om in zuurstof en filteren oa vervuilde stoffen als aceton, ammonia, benzeen, xyleen en alcoholen, die vrij komen uit spaanplaat, verf, vloerbedekking, cosmetica, mensen, lijmverbindingen, fotokopieerapparaten, plafondtegels, vloerbedekking, muurafwerking. De luchtzuiverende eigenschappen worden wetenschappelijk getest door ze in een afgesloten ruimte te plaatsen waar een standaard hoeveelheid schadelijke stof wordt losgelaten. Daarna wordt gemeten hoe snel deze lucht weer is verdwenen uit de ruimte.


Per plant wordt ook aangegeven wat de luchtzuiverende werking is. Zo zuivert de Champ maar liefst 30 m2! Deze cijfers worden niet zomaar gegeven maar zijn ook wetenschappelijk bewezen door onderzoeken van de TU Delft. Even wat data op een rijtje:


– Ogreen Hero (1 plant zuivert 23m2 lucht)
– Ogreen Champ (1 plant zuivert 30m2 lucht)
– Ogreen Superb (1 plant zuivert 10m2 lucht)
– Ogreen Icon (1 plant zuivert 30m2 schone lucht)
– Ogreen Genius (1 plant zuivert 12m2 schone lucht)


Maar zijn de plantjes ook duurzaam? Jazeker! Bij verzending wordt er geen gebruik gemaakt van onnodig plastic. De Ogreen Cleanmachines worden milieubewust gekweekt, waarbij MPS A de minimale standaard is. Dit keurmerk staat voor duurzaamheid en milieu. Naast dat de plantjes duurzaam worden gekweekt is ook de verpakking duurzaam, milieuvriendelijk en voorzien van keurmerk FSC. ogreen_champ


Wil je het gelijk goed aanpakken? Dan kan je kiezen een XL-pakket met daarin 16 planten die samen zorgen voor een inspirerende en zuurstofrijke omgeving op je werk.
Deze leuke plantjes hebben wij in ons assortiment en zijn te bestellen.