• WILT U LANGSKOMEN?
  • WIJ ZIJN BEREIKBAAR OP 078 - 617 65 30
  • ZIE CONTACTPAGINA VOOR DE DETAILS

Functionele archiefkasten & dressoirs voor een ''paperless'' kantoor

Functionele archiefkasten zien wij heel langzaam verdwijnen uit kantoorruimtes, er wordt immers steeds minder hardcopy archief bijgehouden. Toch is weglaten van archiefkasten geen optie, zonder archiefkasten oogt de ruimte leeg en incompleet. Wat u zoekt is de ideale balans tussen vulling van de ruimte en functionaliteit. Wij bieden een enorm breed aanbod aan archiefkasten. De variaties lopen op tot in de miljoenen, we kunnen dat uiteraard niet allemaal in onze online catalogus laten zien.

Wel kunnen wij de verschillen tussen archiefkasten kenbaar maken.

Modulekasten zijn de meest gekozen type archiefkasten. Dit segment archiefkasten kenmerkt zich door de variabele manier van samenstellen, duurzame fabricage, en zeer gunstige prijsstelling. Door de mogelijkheden kunnen wij per ruimte de ideale kast en indeling configureren. 

Daarnaast zijn er functionele kantoorkasten leverbaar. Wij typeren deze kasten vaak als ''metalen draaideuren' of ''roldeurkasten''. De prijsstelling is gunstig en de archiefkasten zijn eenvoudig uitgevoerd.

Wilt u een object of roomdivider neerzetten? Dan zijn schuifdeurkasten een fraaie oplossing. Dit zijn wat massievere kasten en, afhankelijk van de uitvoering, dubbelzijdig te gebruiken. Tevens zijn deze archiefkasten ook te combineren met een plantenbak voor een natuurlijke afscheiding. 


DraaideurkastenDraaideurkasten zijn een makkelijke en snel toegankelijke opbergoplossing voor uw archieven. Ons assortiment draaideurkasten is opgebouwd uit diverse soorten metalen en houten kasten. De archiefkasten zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en decoren.


Roldeurkasten

Roldeurkasten zijn een compacte oplossing voor kantoren waar draaideurkasten moeilijk te openen zijn. De roldeuren verdwijnen in de archiefkast en eisen geen ruimte op.

De metalen roldeurkasten zijn leverbaar in diverse hoogte- en breedtematen. Optioneel kunt u ervoor kiezen om de archiefkast uit te voeren met een hout-look topblad of een melamine ombouw. 

Onze roldeurkasten zijn standaard voorzien van een slot. 


Schuifdeurkasten

Licht houten schuifdeurkasten aan het einde van een werkplek opstelling
Akoestische schuifdeurkast met geperforeerde, witte deuren en een hout look ombouw

Ook schuifdeurkasten kunnen worden uitgevoerd als modulekasten. Dit betekent dat er verscheidene opstellingen mogelijk zijn. Afhankelijk van hoe u uw schuifdeurkast indeelt, kan de kast zowel enkelzijdig als dubbelzijdig toegankelijk zijn.

Schuifdeurkasten hebben uiteenlopende toepassingen. Alleen al in ons online assortiment vindt u metalen en houten schuifdeurkasten, akoestische schuifdeurkasten en schuifdeurkasten met geïntegreerde plantenbak. 


Ladenkasten

Bent u op zoek naar een archiefkast voor papier of grote tekeningen? Wellicht zijn onze ladenkasten dé oplossing voor u.

De liggende opslag van deze archiefkasten heeft het grote voordeel dat u uw documenten niet hoeft te vouwen, en voorkomt het kreuken en scheuren van papieren.

Wij leveren diverse metalen en houten ladenkasten. Het formaat van onze ladekasten varieert van A3 tot A0. Onze houten ladenkasten zijn zelfs als maatwerk leverbaar!Bekijk alle ladekasten


Archiefkasten met plantenbak

Onze archiefkasten met plantenbak bieden u een zeer praktische en multifunctionele manier om meer groen toe te passen op kantoor. Omdat de plantenbak op de archiefkast is bevestigd verliest u geen oppervlakte ruimte aan vrijstaande plantenbakken.


Bekijk alle kasten met plantenbakken


Akoestische archiefkasten

De werking van onze akoestische archiefkasten is te danken aan de opbouw van de archiefkast. De deuren van de archiefkast zijn namelijk gevuld met akoestisch materiaal. Dit akoestische materiaal vangt geluidsgolven op en dempt ze direct. Dit creëert een rustige werkplek waar u geconcentreerd en efficiënt kunt blijven werken.

De afwerking van deze akoestische schuifdeurkasten verschilt. De akoestische vulling kan vrijwel onzichtbaar worden verwerkt in geperforeerde deuren, maar u kunt het akoestische materiaal ook een blikvanger maken door de stoffering te laten kleuren.


Bekijk alle akoestische kasten


Accessoires voor archiefkasten

Hebt u al een archiefkast, maar wilt u liever een kast met een andere uitstraling? Shiraz levert diverse accessoires voor uw archiefkast, waaronder topbladen en ombouwsets voor uw metalen archiefkasten.

Deze toevoegingen zijn een prijs efficiënte manier om het uiterlijk van uw archiefkast te veranderen. Naast accessoires voor het uiterlijk van uw archiefkast levert Shiraz ook legborden en uittrekbare hangmappenframes.


Bekijk alle accessoires